big mac


big mac 1.0

afbeelding

Bron: cfinke
( CC BY-NC-SA 2.0 )

gerecht dat bestaat uit twee plakken gemalen rundsvlees, gegarneerd met uien, sla, augurk, kaas en dressing, geserveerd in een horizontaal in drie plakken gesneden geroosterd sesambroodje en dat wordt verkocht in de restaurants van de fastfoodketen McDonald's

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een big mac…

is een gerecht

  • [Samenstelling] bestaat uit twee plakken gemalen rundsvlees, gegarneerd met uien, sla, augurk, kaas en dressing, geserveerd in een horizontaal in drie plakken gesneden geroosterd sesambroodje
  • [Plaats] wordt geserveerd in de restaurants van de fastfoodketen McDonald's
  • [Waardering] is zeer populair; wordt door sommigen als ongezond en dikmakend voedsel beschouwd

    Algemene voorbeelden


    Vermeer loopt op straat Whitney Houston tegen het lijf en slaat bij de MacDonald's een big mac en een medium coke naar binnen.

    NRC,

    Algemene voorbeelden van normalisatie. Hieronder volgen enkele algemene voorbeelden van normalisatie: McDonald's. De Big Mac is in de hele wereld hetzelfde.

    http://eulab.nen.nl/

    Deze uitspraak is niet gebaseerd op een monetaire studie van de Nationale Bank, maar gewoon op het prijsverschil tussen een Big Mac in Brussel en zijn tegenhanger in New York.

    De Standaard,

    Ik had net op de radio gehoord dat McDonald's mission statement voor de VS er op neerkwam dat geen enkele Amerikaan meer dan zes minuten van een Big Mac af mocht zitten.

    Crisis four, Andy McNab,

    Bio-pizza bindt strijd aan met Big Mac. De Central Park Pizza heeft een goudbruine rand. Hij is belegd met rode ui, paprika en salami op een zachte ondergrond van verse mozzarella. En hij is 100 procent biologisch. De Central Park is een witte raaf in fastfoodland. Biologische producten penetreren langzamerhand de schappen van de supermarkten, maar in de wereld van fastfood zijn ze onbekend.

    de Volkskrant,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen